Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
(Po-Pia, 8-16 hod.)
0 ks
za 0 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!

Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Zasielame raz za 14 dní.

  1. Úvod
  2. BLOG
  3. Recepty
  4. Recept na cikánský guláš
22.12.2018
Recepty

Recept na cikánský guláš

Klasický guláš na ohni varený je u nás obľúbený, ale väčšej obľube sa začína tešiť aj jeho podoba s červenými paprikami. Chuť samotných paprík sa do omáčky krásne premietne a vďaka nim to nie je úplne obyčajný guláš, ale taký, ktorého chuť vás osloví. Vychutnať si ho môžete s vašou obľúbenou prílohou, u našich detí sú to cestoviny..

Ingrediencie:

600 g predného hovädzieho mäsa
600 g bravčového pliecka
300 g cibule
100 g masti
5 ks väčších strúčikov cesnaku
3 ks mäsité farebné papriky
3 ks paradajok
2 ks pikantné klobásy (maďarská, cigánska ...)
5-8 lyžíc paradajkového pretlaku
2-3 lyžice mletej pálivej papriky
2 lyžice mletého čierneho korenia
1 lyžica majoránky
1,5-2 l vývaru z kostí alebo vody a 3-4 ks bujónu
0,4 l červeného vín a soľ

Postup:

1.Do kotlíka zaveseného nad ohňom dáme masť, akonáhle sa rozpustí, nasypeme nadrobno nakrájanú cibuľu

2. Až cibule sklovita, pridáme paradajkový pretlak a na veľké kocky nakrájané mäso, hojne osolíme, okoreníme čiernym korením a pálivou paprikou, akonáhle sa mäso zatiahne, kotlík zalejeme červeným vínom a vývarom

3. Varíme v kotlíku na ohňu, až obe mäsa mierne zmäknú, tak 90 minút, občas pokrm zamiešame

4. V tejto fáze do kotlíka hodíme na osminky nakrájané paradajky a papriky nakrájané na prúžky, tiež na kolieska pokrájané klobásky

5. Guláš okoreníme čiernym korením, majoránom a dochutíme prelisovaným cesnakom, prípadne soľou, opäť necháme ešte tak 30 minút povariť a môžeme podávať najlepšie s čerstvým chlebom alebo varenými zemiakmi.

Odporúčanie:

Tento recept má snáď tisíce obmien, napríklad sa kombinujú aj iné druhy mäsa, ako mäso kuracie, baranie, králik ... tiež zelenina sa používa, čo sa práve urodila na poli, vrátane zemiakov. Často sa do gulášu tohto typu pridávajú aj čerstvé bylinky. Víno možno nahradiť i destilátom, len sa použije primerané množstvo, poznáme ich aj variant s pivom.

Poznámka:

Tento pokrm má korene v Maďarsku, tam na prípravu gulášov používajú pravú pikantné maďarskú papriku, ktorá má osobitú a úžasnú chuť i vôňu.

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi
Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Zasielame raz za 14 dní.
Prečo nakupovať u nás

Najširší sortiment kotlov a kotlíkov 
Všetok ponúkaný tovar je na sklade
Tovar expedujeme obratom do 24 hodín
Objednávky tiež po telefóne a mailom
Cenové ponuky pri veľkých nákupoch
Sme na trhu od roku 2004
Overené zákazníkmi

Kontakty
Gulášové - kotlíky.sk
Miroslava Elsnerová
(Po-Pia, 8-16 hod.)
Všechna práva vyhrazena
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk