- Úvod
- BLOG
BLOG
Najnovšie články
predchádzajúce
strana
z 1
ďalšie

22.12.2018
Recepty
V kotlíku nad ohňom uvarený pikantný guláš z bravčového a hovädzieho mäsa, zeleniny a ďalších ingrediencií. Chutný, voňavý dymom, plný mäsa, ktore sa doslova rozplýva na jazyku. Vychutnať si ho možem len tak s Chlebom Alebo napríklad s knedlou. Niekto dá zase radšej prednostiam cestovinám.

21.12.2018
Turistika
Opekanie je jednou z najčastejších úprav - špekáček sa pre tieto účely narezáva, čo jednak zlepšuje jeho chuť a urýchľuje prehriatie, jednak zmenšuje tučnosť pokrmu. Opečený špekáček je sýto červenohnedý, s príjemným leskom črievka, bez stôp vytvárania "chlebovej kôrky".

20.12.2018
Turistika
Tunajšie malebné domy lákajú k bezcieľnym prechádzkam a desiatky tunajších múzeí a galérií zase k poznávaniu tvorby popredných maďarských umelcov. Tí sa totiž v Szentendre radi usadzovali a dodnes usadzujú. Štýlove reštaurácie v Szentendre ponúkajú špeciality miestnej kuchyne a to sú rôzne guláše.

19.12.2018
Gurmánske zážitky
Gulyás – klasický typický pokrm maďarské kuchyně. Ale pozor, nejde o guláš se šesti jaký známe z české hospody. Jedná se v podstatě o vydatnou polévku z hovězího masa, cibule a brambor spolu s pálivou paprikou.
Článkov na stránku
102030
predchádzajúce
strana
z 1
ďalšie